Można się w nim zakochać, więc radzę zrobić podwójną porcję.Jest pyszne w wersji tradycyjnej - z nachosami, ale mi szczególnie posmakowało na małych grzankach pełnoziarnistych. Sprawdziło się też jako dip do świeżych warzyw i dodatek do porannego omleta.
Składniki na małą porcję:
1 dojrzałe awokado
1 granat
2 szalotki
sok z ponad połowy dużej cytryny lub z jednej mniejszej
1 nieduża, zielona papryczka chilli
sól i pieprz
Wydrążone awokado rozgniatamy widelcem z sokiem z cytryny, przyprawami oraz drobno posiekanymi papryczką i szalotkami.
Granat rozkrajamy na pół i uderzamy w skórkę drewnianą łyżką - wszystkie pestki powinny z łatwością wypaść do miski.
Dodajemy różowe klejnoty do guacamole, zostawiając odrobinę do przybrania. Smacznego:)
Składniki na małą porcję:
1 dojrzałe awokado
1 granat
2 szalotki
sok z ponad połowy dużej cytryny lub z jednej mniejszej
1 nieduża, zielona papryczka chilli
sól i pieprz
Wydrążone awokado rozgniatamy widelcem z sokiem z cytryny, przyprawami oraz drobno posiekanymi papryczką i szalotkami.
Granat rozkrajamy na pół i uderzamy w skórkę drewnianą łyżką - wszystkie pestki powinny z łatwością wypaść do miski.
Dodajemy różowe klejnoty do guacamole, zostawiając odrobinę do przybrania. Smacznego:)
Wow, świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń