Wystarczą 2 składniki i poświęcenie 15 minut. Voila. Bez dodatku cukru są zaskakująco słodkie same w sobie. Pyszne prosto po wyjęciu z pieca, jak i po kilku dniach. Nadają się do mrożenia. Jeśli tylko macie ochotę, możecie urozmaicić ciastka dowolnymi dodatkami.
Składniki na ok. 14
sztuk:
1 bardzo dojrzały
banan
ok. 90 g (pełna
miarka/szklanka 200 ml) płatków owsianych górskich
ew. nasiona
słonecznika, pestki dyni, suszona żurawina, sezam, gorzka czekolada, szczypta cynamonu
Rozgrzewamy
piekarnik do 180*C
Banana rozgniatamy
widelcem na papkę. Dodajemy płatki owsiane i wybrane dodatki i
dokładnie wszystko mieszamy.
Łyżeczką
nakładamy małe porcje masy na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia. Pieczemy 8 – 10 minut. Smacznego:)
banalnie proste i pyszne! :)
OdpowiedzUsuńteż robię czasem takie ciasteczka, pyszne! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, idealne na śniadanie
OdpowiedzUsuń