28 sierpnia 2015

Jogurtowo - owocowe przekąski


Idealna przekąska na upalne dni, lekka i zdrowa. 

 Składniki:

odtłuszczony jogurt grecki
dowolne owoce

Silikonowe foremki na muffinki napełniamy jogurtem do wysokości ok. 1,5 centymetra, Na wierzchu układamy kawałki owoców. Wkładamy do zamrażarki i zjadamy, gdy stwardnieją.
Jest to tylko jeden sposób na przygotowanie owoców. Można też zanurzyć je w jogurcie, rozłożyć na blaszce wyłożonej pergaminem i w ten sposób zamrozić - tak, jak czereśnie w TYM PRZEPISIE.
Tak zamrożone owoce w jogurcie można też wykorzystać zamiast kostek lodu w smoothie..
Smacznego:)

1 komentarz:

  1. no proszę jakie pyszności można stworzyć z dosłownie 2 składników :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Durszlak.pl